Maślan sodu – właściwości i suplementacja w IBSMaślan sodu chroni florę jelitową i niweluje problemy ze strony układu pokarmowego – jego suplementacja jest coraz częściej zalecana pacjentom z IBS. Czytaj więcej
Selen – właściwości i źródła w diecieSelen to pierwiastek, którego optymalny poziom jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czym grozi nadmiar i niedobór selenu? Czytaj więcej
Błonnik – jaką pełni rolę w organizmie?Błonnik to naturalne wsparcie procesów trawiennych. Jaką rolę odgrywa włókno pokarmowe w organizmie i jak wzbogacić codzienną dietę w błonnik? Czytaj więcej
Laktoferyna – co to jest?Laktoferyna to białko o właściwościach antybakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybiczych. Kiedy warto rozpocząć suplementację laktoferyny? Czytaj więcej
Cynk – właściwości i źródła w diecieCynk wpływa na prawidłową pracę organizmu oraz stan skóry, włosów i paznokci. Jak rozpoznać niedobór tego pierwiastka i szybko uzupełnić jego poziom? Czytaj więcej