Olej rzepakowy jest podstawowym produktem w wielu kuchniach. Co zawiera, czy jest zdrowy i ile należy go spożywać dziennie? Dowiedz się więcej.
Oliwa z oliwek jest bardzo popularnym produktem spożywczym, ale jej zastosowanie w kulinariach to jednak nie wszystko. Sprawdź, czemu warto ją spożywać.
Olej dyniowy to cenna substancja odżywcza, która może wykazywać dobroczynny wpływ na organizm. Jak go stosować i kiedy warto to robić? Sprawdź.
Czy elektrolity w ciąży to dobry pomysł? Sprawdź, czy można przyjmować te preparaty w tym szczególnym okresie i co na ten temat mówią badania.
Zastanawiasz się, czym jest kwas DHA i w jaki sposób może wpływać na Twoje zdrowie? Sprawdź, jakie są jego właściwości i kiedy go stosować.
Laktoza to dwucukier obecny w produktach mlecznych. Czy jej spożywanie jest zdrowe? Jak objawia się nietolerancja laktozy? Dowiedz się więcej.
Maślan sodu chroni florę jelitową i niweluje problemy ze strony układu pokarmowego – jego suplementacja jest coraz częściej zalecana pacjentom z IBS.
Selen to pierwiastek, którego optymalny poziom jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czym grozi nadmiar i niedobór selenu?
Błonnik to naturalne wsparcie procesów trawiennych. Jaką rolę odgrywa włókno pokarmowe w organizmie i jak wzbogacić codzienną dietę w błonnik?
Laktoferyna to białko o właściwościach antybakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybiczych. Kiedy warto rozpocząć suplementację laktoferyny?