Olej rzepakowy – wszystko, co musisz o nim wiedziećOlej rzepakowy jest podstawowym produktem w wielu kuchniach. Co zawiera, czy jest zdrowy i ile należy go spożywać dziennie? Dowiedz się więcej.Czytaj więcej
Oliwa z oliwek – jak ją stosować?Oliwa z oliwek jest bardzo popularnym produktem spożywczym, ale jej zastosowanie w kulinariach to jednak nie wszystko. Sprawdź, czemu warto ją spożywać.Czytaj więcej
Olej dyniowy – właściwości i zastosowanieOlej dyniowy to cenna substancja odżywcza, która może wykazywać dobroczynny wpływ na organizm. Jak go stosować i kiedy warto to robić? Sprawdź.Czytaj więcej
Czy można stosować elektrolity w ciąży?Czy elektrolity w ciąży to dobry pomysł? Sprawdź, czy można przyjmować te preparaty w tym szczególnym okresie i co na ten temat mówią badania.Czytaj więcej
Kwas DHA – właściwości i zapotrzebowanieZastanawiasz się, czym jest kwas DHA i w jaki sposób może wpływać na Twoje zdrowie? Sprawdź, jakie są jego właściwości i kiedy go stosować.Czytaj więcej
Laktoza - co to jest?Laktoza to dwucukier obecny w produktach mlecznych. Czy jej spożywanie jest zdrowe? Jak objawia się nietolerancja laktozy? Dowiedz się więcej.Czytaj więcej
Maślan sodu – właściwości i suplementacja w IBSMaślan sodu chroni florę jelitową i niweluje problemy ze strony układu pokarmowego – jego suplementacja jest coraz częściej zalecana pacjentom z IBS. Czytaj więcej
Selen – właściwości i źródła w diecieSelen to pierwiastek, którego optymalny poziom jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czym grozi nadmiar i niedobór selenu? Czytaj więcej
Błonnik – jaką pełni rolę w organizmie?Błonnik to naturalne wsparcie procesów trawiennych. Jaką rolę odgrywa włókno pokarmowe w organizmie i jak wzbogacić codzienną dietę w błonnik? Czytaj więcej
Laktoferyna – co to jest?Laktoferyna to białko o właściwościach antybakteryjnych, przeciwwirusowych i przeciwgrzybiczych. Kiedy warto rozpocząć suplementację laktoferyny? Czytaj więcej