Syropy z witaminą C to połączenie 55% soku z owoców, cukru i 24 mg witaminy C (30% referencyjnej wartości spożycia). Te pyszne i zdrowe suplementy diety nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji, a za ich unikalny smak odpowiada natura.
Czy wiesz, że sok z pigwy chroni przed infekcjami, nowotworami i chorobami układu krążenia? Sprawdź, dlaczego jeszcze warto go spożywać na co dzień...
Aronia czarnoowocowa (Aronia melanocarpa) to krzew z rodziny różowatych, który rodzi aromatyczne, ciemnogranatowe owoce...
Buraki zawierają wiele cennych dla ludzkiego organizmu związków. Niestety znaczna część z nich ulega rozpadowi podczas długotrwałej obróbki w...
Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica) to roślina, która znajduje szerokie zastosowanie w ziołolecznictwie, kosmetyce i produkcji żywności. Już...
Właściwości soku z żurawiny są dobrze znane i szeroko przebadane przez naukowców. Owoce żurawiny znajdują zastosowanie w terapii dróg moczowych w postaci wyciągu w tabletkach lub jako sok żurawinowy...
Sok z czarnego bzu, syropy i inne wyroby zajmują w domowej apteczce szczególne miejsce. Tradycyjnie od lat z owoców przygotowuje się przetwory...
Sok z malin to smak dzieciństwa, do którego wielu wraca z ogromnym sentymentem. Budyń waniliowy, woda z saturatora czy kasza manna...
Brzoza – piękne, delikatne drzewo z korą o białej barwie. Wyróżnia się nie tylko charakterystyczną kolorystyką, która zachwyciła niejednego pejzażystę.
Jak na organizm działa sok z granatu? Odpowiedź znajdziesz w naszym dzisiejszym wpisie. Zapraszamy do lektury!